lunes, 10 de diciembre de 2018

"Entre maestros"

La setmana passada, a l'assignatura Treball Social en diferents contextos educatius, la professora ens va dir que ens havíem d'ajuntar per grups i veure una pel·lícula i posteriorment fer una reflexió.

Nosaltres vam veure la pel·lícula "Entre maestros", la qual és un documental que naix de la inquietud que genera en un professor d'institut la desmotivació existent entre els seus alumnes i ell mateix, al·lega que se sent presoner d'un sistema que li impedeix desplegar el seu potencial i el dels seus alumnes. El que pretén amb el film és dur a terme un projecte el qual visibilitze la problemàtica existent en el sistema educatiu actual. Per a açò escullen a un grup d'11 joves, seleccionats en un càsting amb la finalitat que reflectisquen la diversitat que es pot trobar en una aula qualsevol d'un institut.

Aquesta pel·lícula ens va parèixer molt interessant, ja que tracta molts temes que podem relacionar amb el treball social. Des del projecte que planteja Carlos (el professor del documental) un dels principals motius del projecte és el d'afavorir i incentivar la motivació, generar il·lusió, reduir les pors, incentivar la creativitat, promoure l'autonomia personal, que arrisquen i somien, que escriguen el seu futur i tot açò des de l'educació i la formació en valors, l'autoconeixement personal. 
Tots els aspectes anteriorment citats van molt encaminats als plantejaments que es fan des del treball social, principis com la solidaritat, cooperació, participació, responsabilitat o empatia són alguns dels beneficis que tracta de mostrar Carlos des de la seua posició professional.
A més Carlos, intenta adoptar un paper de professional actiu que es preocupa per les situacions dels seus alumnes, els convida a obrir-se, que expliquen els seus problemes i sempre intenta ajudar-los. Si l'alumne o alumna, no se sent còmode amb el professor, ho respecta, però motiva als companys/as perquè li mostren el seu suport i afecte.

Aquesta pel·lícula ens mostra la realitat de la qual tant ens queixem els alumnes i els professors, encara que aquests últims una mica menys, doncs molts es dediquen a donar el seu temari sense importar-los res més. Per contra els/les alumnes moltes vegades si se senten perduts, avorrits, incompresos, desmotivats, escèptics, frustrats, etc, davant l'actual sistema d'educació on es pretén que siguen esponges, és a dir, que memoritzen conceptes que després han d'escopir en l'examen, després del qual s'obliden, i on molt pocs professors generen el feed-back necessari perquè açò no siga simplement una memorització i hi haja una intervenció per part de l'alumnat en classe, generant així nous coneixements i valors.

Ací deixem el tràiler de la pel·lícula:


No hay comentarios:

Publicar un comentario